Manuscriptbegeleiding & schrijfcoaching

Beginnen met het schrijven van een boek is makkelijk. Iedereen kan het. Wat veel moelijker is, is het afmaken van het boek. Juist daarin slagen de meeste mensen niet.

Het schrijven van een boek vergt meer dan alleen doorzettingsvermogen. Je moet weten hoe de plot zich ontwikkelt, of je verhaal rond is, of je personages zich goed ontwikkelen, of je grammatica en interpunctie kloppen. Je moet ook weten waar je met je verhaal heen wilt; voor wie je het schrijft; hoe je het in de markt zet of laat zetten. Om een boek daadwerkelijk ‘af te maken’ is veel meer nodig dan een goede vertelstem. En wat als je vertelstem een beetje schor raakt?

Een boek schrijven, redigeren en uitgeven in je eentje is niet te doen. Je moet het ook niet willen. En dat hoeft gelukkig ook niet. Er is geen enkele professionele schrijver die geen gebruik maakt van een redacteur. Er is geen professionele schrijver die geen gebruik maakt van een corrector, uitgever of een adviseur. Er is geen professionele schrijver die alles zelf doet.

Als ik kijk naar het succes van de selfpub-publicatie Cool als Collina (750 verkochte exemplaren) zie ik naast mijn eigen harde werken óók de hulp die ik heb gekregen dan wel ingekocht van anderen. Als het gaat om redactie, advies zowel taalkundig als inhoudelijk; als het gaat om vormgeving, druk of uitgeven – ik heb mij altijd laten adviseren waar nodig.

Ben je serieus van plan om dat boek te gaan schrijven? Laat je dan begeleiden in die zaken die je nodig hebt. Of het nu gaat om plotbegeleiding, volledige manuscriptbegeleiding of uitgeefbegeleiding; bij Arjan als schrijf- en uitgeefcoach krijg je een pakket op maat. Jij bepaalt hoeveel van wat je nodig hebt om je boek te realiseren. Samen met Arjan sta je als schrijver of selfpubber nooit alleen.

Ga je het doen? Ga je een boek schrijven? Schroom dan niet en vraag eens wat de mogelijkheden zijn om je te laten begeleiden door succesvol selfpub-auteur Arjan van den Haak. Hij deed alles wat jij wilt voor de meest moeilijke doelgroep die er onder lezers is (tienerjongens), en boekte daar een groot succes mee.

Mail naar info@arjanvandenhaak.nl en vraag nu direct om de begeleiding die bij je past.