Elf jaar geleden bracht ik samen met illustrator Paul van Reeven in een exclusieve oplage het kinderboek ‘Nick en de nevelheksen’ uit. Dit griezelboek was mijn eerste stap als kinderboekenschrijver en kwam voort uit mijn liefde voor de boeken van mijn jeugdheld Paul van Loon.

Deel 2 – Nick en het Schrikkelijk Tempeest – lag klaar om naar de drukker te gaan. Helaas door gezondheidsproblemen is het nooit gepubliceerd en kwam er van Nick en de nevelheksen, ondanks herhaaldelijke verzoeken, geen herdruk

Tot nu.

Nick en de Nevelheksen en Nick en het Schrikkelijk Tempeest heb ik allebei afgelopen jaar herschreven. Ik vroeg topauteur Caro Hegt (Muchteld en de Sanggrant) de redactie op zich te nemen. Omdat Paul in zijn carrière een andere richting opging, was ik op zoek naar een nieuwe illustrator.

Misschien is het toeval , misschien is het lot of iets met de wil van het universum; ik vond haar in een stampvolle trein van Basel naar Zurich. We raakten aan de praat en één blik op haar werk blies me omver. Dat kleurgebruik, die detaillering, de fantasie! Het talent spat ervan af.

Bij de overstap naar de trein van Zurich naar Milaan (<6 minuten) raakten we elkaar kwijt in de chaos. Maar ik wist haar naam niet! Onderweg bekroop mij het gevoel: she’s the one! Mijn vrouw was net zo impressed en moedigde me aan: ga haar zoeken!

Ik speurde de hele trein af en vond haar. We spraken af na de vakantie, wisselden van gedachten, werden enthousiast en toen vroeg ik haar mijn griezelboeken te illustreren. Ze zei: “Ja.”

Bij deze presenteer ik heel trots de nieuwe illustrator van Nick en de nevelheksen en Nick en het Schrikkelijk Tempeest: Anne Cappendijk.

Anne studeert illustration aan de Hogere School voor de Kunsten Utrecht, won twee jaar terug Kunstbende en exposeerde haar bijzondere werk in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Ik zou zeggen: volg Anne Cappendijk op instagram (@anne_cappendijk) ze laat bijzondere kunst zien.

Vorige week tekenden we de overeenkomst en ik ben superblij dat het nu echt gaat gebeuren:

Nick en de Nevelheksen Nick en het Schrikkelijk Tempeest

Coming soon!