@ Arjan

Over mij

Hoi, zo gaaf dat je hier op mijn site terecht gekomen bent. Wat je interesse voor mijn werk ook is, laat me je een kort inkijkje geven in wie ik ben.

Ik werd in 1980 geboren in Alkmaar en groeide op in het naastgelegen dorpje Heiloo. Na mijn middelbare school wilde ik in eerste instantie F16-piloot worden, maar daar moest ik veel exacte vakken voor volgen en laat ik daar toen geen enkele interesse voor hebben gehad. Dus wilde ik daarna acteur worden (kon ik misschien een stoere F16-piloot spelen, zoals in de klassieke actiefilm Iron Eagle). Maar ook dat werd hem niet. Dus wilde ik daarna iets met recht, advocaat of zo. Aangezien ik interesse had in zo ongeveer alles, werd ik uiteindelijk journalist en schrijver. Een betere keuze had ik niet kunnen maken. (Het lijkt me nog steeds gaaf eens in een F16 te vliegen)

Sinds 2002 schrijf ik voor diverse kranten en tijdschriften artikelen, bekende namen waarvoor ik werkte zijn onder meer het Noordhollands Dagblad en het Surinaams opinietijdschrift Parbode. In 2007 studeerde ik af aan de HBO School voor Journalistiek in Utrecht.

Sinds 2008 werk ik voornamelijk als verslaggever voor diverse magazines in het goederentransport en personenvervoer. Zo schrijf ik nu vaak voor Truckstar, het grootste truckersmagazine van Nederland. Dat is echt een gaaf blad, en Truckstar heeft zelfs een eigen festival op het TT-circuit in Assen waar twee dagen lang zo’n 2000 coole trucks staan! 

Ook werk ik voor Touringcar & Bus, een tijdschrift over alles dat met bussen te maken heeft.

Ondertussen schrijf ik fictie voor zowel jeugd als volwassenen. Voor mijn literaire verhalen won ik diverse prijzen zoals de Literatuurprijs van het Kunstfestival Symbiose, en onderscheidingen van de Baarnsche Literatuurprijs en de Etty Hillesumprijs. Veel korte verhalen (en zelfs poëzie) zijn opgenomen in diverse bundels.

In 2011 komt mijn eerste jeugdboek uit: Nick en de Nevelheksen in een beperkte oplage van 100 exemplaren.Twee jaar later komt bij Uitgeverij Averbode in België het boekje De Spookschool uit in de serie Vlaamse Filmpjes. Deze serie loopt als sinds 1930!

In 2019 komt mijn derde boek uit: Cool als Collina.

Voor een overzicht van verhalen en onderscheidingen zie Boeken en verhalen.

Privé ben ik getrouwd en heb twee prachtige kindjes.

Heb je vragen, schroom niet om me een bericht te sturen. Dat kan per mail of per post (vind ik het leukst).

Greetz!

Arjan

Contact:

Arjan van den Haak
Postbus 300
3760 AH Soest

e-mail: arjan.vandenhaak apenstaartje gmail punt com